20-годишен мъж от Девня е задържан за срок до 72 часа във връзка с отправени от него закани за живота на млада жена, с която е имал връзка от скоро. Това съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен към наказателна отговорност. Младият мъж и пострадалата са имали романтична връзка от около 3 месеца без да съжителстват заедно. Когато жената е решила да прекрати отношенията им той е започнал да проявява агресия спрямо нея и да се опитва да промени решението като я заплашвал и биел.

Пострадалата не е подавала сигнали за случващото се и не е търсила помощ. На 20 август 20-годишният мъж отишъл на работното място на младата жена и отново проявил агресия към нея, като ѝ нанесъл удари.

Отправил към нея и закани за живота ѝ. Това породило основателен страх в жертвата и този път тя подала сигнал в полицията. Незабавно по случая било образувано досъдебно производство, мъжът е бил задържан и обвинен за извършеното от него.

В хода на разследването станало ясно, че преди седмица мъжът отново нанесъл побой над своята приятелка. Назначена е експертиза, която да установи вида на нанесените травматични увреждания на пострадалата. Иззети са видеозаписи от работното ѝ място.

Предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук