47-годишният Орлин Гигов беше задържан, след като нанесе побой над украинска гражданка. Той е с повдигнати обвинения за упражненото насилие и е с постоянна мярка задържане под стража. Мъжът е бивш шофьор в МВР болница.

Шокиращи разкрития за екшъна в Хаджи Димитър, в който е замесена украинка

Оказа се, че това не е първата жертва на Гигов. Жена, подала сигнал в полицията за домашно насилие срещу него, разказа какъв ад е изживяла. 

„Бях на гости на Орлин Гигов на Бъдни вечер през 2020 година. Една Бъдни вечер, която никога няма да забравя. Покани ме в апартамента му в „Младост”. Там имаше една наполовина пълна туба с ракия. Малко си спомням от тази вечер, защото съм изпаднала в несвяст. Той започна да ме удря и да ми крещи: „Спокойно. Знам как да те бия, за да не ти личи”. На сутринта се събудих и отидох в „Пирогов”, където двама униформени на входа предложиха да подам жалба”, разказа потърпевшата Мила Пейкова.

"Същия ден Криминална полиция е отишла в апартамента, където той е бил наел някакъв негов приятел да ми чисти кръвта, и го арестува за 24 часа", добави тя. 

По думите ѝ тя завела дело за  средна телесна повреда, което все още тече. Тя посочи, че имало много неточности в обвинението срещу него. Пейкова твърди, че преди този случай двамата били във връзка две години.  

„Той ми посегна веднъж. Счупи ми носа, но тогава не подадох жалба. Тогава сгреших. Мислех, че това ще е единичен случай”, посочва тя.

Пейкова споделя, че е научила, че има още жертви на Гигов. "Трябва ли някой да почине, за да се направи нещо?", попита тя.

Тя се е срещала с една от жертвите. "Каза, че я държал заключена в апартамента си в "Овча купел" и че е упражнявал сексуално насилие върху нея също така. С мен не си е позволявал поне това. Но това с биенето не е нормално", обясни тя. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук