Богат британец прави див секс със съпругата си, след което я удуши и наръга до смърт при обезумяла атака с нож във вилата им в Коста дел Сол за 450 000 паунда (970 000 лева).


След престъплението пенсионираният бизнесмен Джефри Елтън изключил тока, изгонил 15-годишния си син от къщата, изключил тока и се отървал от мобилните телефони на него и на жена му за да забави пристигането на спасители, които да помогнат на жена му да оживее.

Бруталното убийство на майката на две деца Глория Торнай е разкрито днес.


56-годишния мъж е изправен пред 14 години затвор, ако той бъде признат за виновен и е осъден да плати на децата й 180 000 лири обезщетение.

Според испанските прокурори Джефри бил в дома, който споделял със съпругата си и техния 15-годишен син в Естепона, и с очевидното намерение да я убие след секс в спалнята им, изведнъж и напълно неочаквано започнал да я удря по лицето, след което сложил ръка върху устата й, за да я задуши.

Тъй като не успял да задуши жена си, мъжът използвал кухненски нож с дължина 5,7 инча и я намушкал 11 пъти.


Една от прободните рани, която 58-годишната Глория получила, била в гърба, докато се опитвала да избяга, и тя починала след „хиповолемичен шок“ от масивна загуба на кръв.

Джефри се възползвал от факта, че жертвата е консумирала алкохол, морфин и метадон преди нападението.

Брат му, без да знае за ужасяващия инцидент, публикува щастливи семейни снимки, на които се отпускат в плажния бар на Коста дел Сол дни преди намушкването и написа: „Прекрасен обяд с брат ми и компания под бляскавото слънце".

Служителите на реда открили следи от кръв в цялата къща с изглед към Средиземно море. Те стигнали до заключението, че заподозреният е преследвал жертвата си из целия имот, преди да я застопори в ъгъла и да сложи край на живота й.


Съобщава се още, че Глория е планирала да напусне съпруга си. 

Познат на Дефри твърди, че мъжът ставал "все по-параноичен" в навечерието на убийството и започнал да се притеснява, че семейството му го шпионира.

Прокурорите смятат, че мъжът е страдал от рядко психично заболяване, което нарушило оценката му за реалността.

Все още не е определена дата за процеса срещу британеца.

Превод: БЛИЦ