Нагли измамници са били арестувани в Пловдивско. Това съобщиха на брифинг в районната прокуратура. 66-годишен мъж от село Белозем е бил брутално притискан и мамен в продължение на дълго време.

Две жени от ромски произход са източили от него 77 500 лв. Човекът е получил инсулт, почти не може да говори. Обвинени са 41-годишна и 25-годишна жена, които са роднини. Разследването продължава.

Една от ромките е успяла да влезе в по-близки отношения с в възрастния мъж, вследствие на което той ѝ е дал пари на заем. По-късно тя казала, че не може да ги върне, но предложила за сметка на това безвъзмездно нейни хора да извършат ремонт на къщата на мъжа.

Пристигнала бригада, която обещала, че за дължимата сума ще свърши работа, но впоследствие започнали да искат пари от човека. Той дал всичките си спестявания, а когато ги свършил, те го принуждавали да ходи до различни институции да тегли бързи кредити и да им ги дава.

Впоследствие човекът продал ниви и имоти и така сумата набъбнала до 75 хил. а теглените от него заеми били десетки. Измамниците го плашили, че ще му пратят частен съдебен изпълнител, тъй като продължавал да им дължи пари.

След много месеци възрастният мъж споделил със свои близки в каква драма е попаднал, а те подали сигнал в полицията. Разследването започнало реди 8 месеца.

Двете ромки са обвиняеми и са в ареста, а от прокуратурата предупредиха, че подобни лица обикалят областта и чукат на вратите на самотно живеещи възрастни хора. Знак, че хората са сами, били некролозите по вратите на домовете.

От полицията предупредиха възрастните хора да бъдат особено внимателни и, ако има други пострадали, да се обърна към полицията или към кметовете по населените места.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук