10 случая се разследват от ченгета под прикритие, това заяви днес пред журналисти директорът на "Криминална полиция" Калин Георгиев. Веднага след изваждането на тази информация, главният комисар на МВР Павлин Димитров пожела да не се говори повече, защото нещата били вътрешни за системата.
У нас има специално създадена структура, която да обучава полицаите под прикритие. Според Калин Георгиев в България не можем да говорим за мафиотски структури, имало само 4-5 организирани престъпни групи.
Днес в Министерството на вътрешните работи се състоя и среща, в която се обсъди сътрудничеството между българската полиция и немските им колеги от Баден Вюртемберг, което касае обучаването на родните агенти под прикритие в Германия. Немските гости заявиха, че проектът е на стойност 700 000 евро, като парите са отпуснати от европейска комисия. В рамките на сътрудничеството ще се организират 17 семинара и 9 посещения на български полицаи в Германия. Гостите от Баден Вюртемберг разкриха, че 60 % от разследванията, които водят се отнасят за чужденци, като българите са само 1-2 % от общия дял, което било малко. В семинарите ще участват и прокурори и съдии, похвалиха се немските гости. 
Милан Николов, БЛИЦ