Мистериозно изчезналият Румен Динев - Dexter най-вероятно е бил убит заради апетитни имоти на семейството в скъпия столичен квартал Симеоново, а след това е инсценирано самоубийството му, твърди "24 часа".
28-годишният мъж се е занимал с тези парцели - затова се твърдеше, че е брокер, и е създал силно напрежение у хора, които са имали интерес към земите. По тази версия почти не се работи , тъй като по лесният вариант за МВР е "самоубийство" , твърдят запознати със случая.
За хипотезата инсценировка обаче говорят още няколко много странни обстоятелства около смъртта му, на които криминалистите още не са намерили отговор.
Всеки момент ще бъде готова втората -тройна , съдебномедицинска експертиза на трупа, която ще покаже , че на китката на дясната ръка на 28-годишния мъж  има шест рани като резки. Странно, но те не са били описани въобще при първата аутопсия. Раните са повърхностни , много симетрично разположени, на сантиметър една от друга -точно като при опит за самоубийство чрез разрязване на вените.
Проблемът обаче е, че са на дясната ръка, а Dexter е бил десничар. Освен това подобни рани има на лявата ръка, което не изключва вероятността те да са от тел, с която той е бил вързан.
Близки до семейството, които имат информация по случая, смятат, че най-вероятно резките са направени от друг човек, за да изглежда, че младият мъж е опитал да сложи край на живота си и преди да стигне до жп линията край Костенец на фаталния 21 юли.
Според тях Румен Динев е бил докаран вече зашеметен до мястото с кола. На по-малко от 10 метра от жп линията минава асфалтов път . Те смятат, че това неадекватно състояние Dexter е бил извлачен от колата до релсите и хвърлен отгоре им /Динев е бил жив до момента на удара с влака/.
Зашеметяването обаче трудно може да се докаже, тъй като главата на младия мъж е пострадала отзад от буфера на влака Пловдив-София. Не е ясно и дали при първата аутопсия въобще са търсени внимателно други следи от удара по тила му.
Криминалистите обясняват, че панталоните на Dexter са били смъкнати до глезените , за да не може той да бяга. Най-опитните психолози в МВР са категорични , че човек , който се самоубива, никога не се съблича. Полицаи с много дълъг стаж не си спомнят и случай на човек с толкова силна психика, че да легне върху релсите, както се твърди за Dexter, и да чака влакът да го премаже, без да реагира. Винаги в такива случаи самоубиецът се хвърля в последния момент пред влака.
Първата аутопсия показала, че младият мъж е бил с 0,9 промила алкохол в кръвта. Вярно, че той почти никога не е близвал концентрат приживе, но това съдържание е твърде малко , за да притъпи до такава степен инстинктите му за самосъхранение.
Остава и въпросът защо Румен Динев да го прави на гарата до Костенец, а не край Централна гара или Подуяне. Подозрително чисто 40 дни след инцидента е открито и "Пежото" на Dexter  в столичният кв. "Младост", на което той особено много държал.
Къде са документите на Dexter? Къде е джиесемът му? Защо носи почти 800 лева? Отговор на някои от тези въпроси можеше да се намерят след втори оглед на местопрестъплението-по светло след нощта на сблъсъка. Втори оглед , обаче въобще не е правен. Но това е само пореден гаф на различни служби във вътрешното министерство по случая Dexter .
Най-големият е, че заради немърлива служителка от Транспортна полиция 60 денонощия никой не знае къде е Румен Динев, докато трупът му лежи в моргата, защото полицайката пропуска да въведе данните за него в компютърния масив на министерството за трупове с неустановена самоличност. След проверката тя е бе наказана с писменно предупреждение.
Понеже случаят е станал върху жп релсите разследването се поема от Транспортна полиция да разкрие истината в един толкова оплетен случай  след всички тези гафове. /БЛИЦ