Шумна веселба в ресторант „Белите Гълъбово“ на центъра на миньорското градче Гълъбово приключи с масов бой към 22,30 часа на 21 август, съобщава "Монитор".

Сигналът на телефон 112 бил подаден от сервитьорите, които се видели в чудо при внезапно захвърчалите ножове, столове и маси.

В търкала взели участие над 30-40 от сватбарите, които влезли в схватка заради млада мургава танцьорка, която отказала да пристане на един от подпийналите си ухажори.

В защита на момичето се намесили нейни близки, свадата за броени минути прераснала в ръкопашна схватка, според свидетели се чули и няколко изстрела , най-вероятно от газови пистолети.

Пристигналите на място униформени успели да умиротворят за кратко обстановката, разпитани били част от най-буйните сватбари, след което веселбата била прекратена и младоженците се оттеглили към ромския квартал „Лозенец“, където живеели.

Трийсетина минути по-късно дошло ново съобщение за горяща къща в махалата, на място са заминали два пожарни автомобила, но междувременно пламналият покрив се срутил и само по чудо не затрупал живеещото вътре семейство.

По обвинение в умишлен палеж е задържан наскоро излязъл от затвора 34 – годишен гълъбовец, който е собственик на музикалната уредба, сериозно пострадала при свадата в ресторанта. Мъжът е изтърпял ефективна присъда за хулиганство  на 14 срещу 15 октомври  м.г., когато тълпа от роми нападна полицейското управление в града .

Тогава скандалът избухна заради поредица от сигнали за силна музика в късните нощни часове и отказ на веселящите се мургавелковци да намалят децибелите. Ситуацията тогава ескалирала до степен изпращане на жандармерия от Пловдив и Кърджали, която да спаси неколцината блокирани от тълпата полицаи.