Само за броени дни разследващите полицаи от столичната полиция и по-конкретно от 5 РПУ, откриха и арестуваха бандитите, които безцеремонно разбиха автомобила на зам.-главния редактор на „Монитор“ Наталия Радославова, пише „Телеграф“.

Както БЛИЦ писа дръзкото посегателство беше направено на 27 май пред редакцията на „Телеграф медиа“.

Часове след престъплението ръководният екип на медийната група се е срещнал официално с министър Младен Маринов, за да изрази безпокойството си. На свой ред МВР шефът се ангажирал да впрегне целия възможен ресурс за разкриване на бруталното посегателство и удържал на думата си.

Извършителите на бруталното нападение са Даниел Траянов и Борислав Александров. Първият влязъл в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, включително телефона на детето ѝ и таблет, сложил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка.
 

През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда как прави знаци с ръце да се обърне всичко наопаки в автомобила. Даниел е разпитан пред съдия, а аверът му е станал свидетел срещу него.

Интересното е, че това не е първото престъпление на дуото. Даниел Траянов е осъждан като през 2006 г. е сключил споразумение с прокуратурата, признавайки вината си за извършена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, но за сметка на това в досието си е записал 19 криминални прояви, сред които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на разследването станало ясно още, че преди да започнат да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият дори заложил купен от майка му телефон, за да има пари за наркотици.


 

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „Телеграф медия“, стигнали с такси. По случая с бруталното престъпление е образувано досъдебно производство, а извършителите са дадени на Софийската районна прокуратура. Очаква се държавното обвинение да вземе решение дали да ги изправи пред съда.