Около 500 000 лв. са откраднати при обира на инкасо автомобила в Благоевград. Това съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев, който беше в областната дирекция на полицията в Благоевград, за да изслуша, заедно със зам. министър Ценкин, отчета на дирекцията.

Както БЛИЦ съобщи, въоръженият грабеж на инкасото стана на 2 декември 2023 г. около 6.30 ч.

Трима неизвестни нападнаха двама охранители на инкасото, които се готвили да натоварят торби с пари от касов център на площад "Македония", за да бъдат транспортирани в региона за зареждане на банкомати. Според запознати, е трябвало да превозят  около 3 000 000 лева. Това са очаквали да приберат и обирджиите, планирали грабежа с месеци, съобщава struma.com.

В момента, в който, въоръжени с пистолети, нападателите нахълтали  в центъра, единият от охранителите оказал съпротива и е прострелян. Уплашени грабителите бягат с торбите с парите, но изтървават на земята три от тях, успяват да запазят само 1, в която е била и въпросната сума.

Ден по-късно в покрайнините на София бе намерен опожарен автомобил, с който се предполага, че са избягали престъпниците, които до момента не са открити.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук