Пловдивски предприемач е арестуван, след като вчера е нанесъл тежък побой на съпругата си заради патологична ревност. Днес на брифинг зам. районният прокурор Атанас Илиев разкри подробности за случая без да оповести самоличността на насилника. Това е 44-годишният Симо Касабов, съобщава trafficnews.bg

Мъжът е следял цялото си семейство, чрез инсталирани приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Той редовно ги заключвал в дома си без тяхното съгласие. Има данни и за чести сигнали и побои. Причината била патологична ревност. 

Снощи бизнесменът се върнал у дома и заварил съпругата си да говори по телефон, който не е виждал, и съответно на него не е поставен софтуер за подслушване и следене. Започнал е да я бие с тенис ракета. В следствие на побоя жената има множество хематоми, фрактура на две ребра, скъсан далак, спукано тъпанче. Жертвата някак си успяла да избяга от апартамента, а нейни приятелки я откарват в болница. За щастие, децата не са станали свидетели на побоя. 

Състоянието на жената е тежко, направена ѝ е операция за премахване на далака, съобщи прокурор Илиев. Оказва се, че докторът, който прегледал пострадалата в болницата, я познава. През 2018 тя отново е приета с травми от същия доктор и тогава му казала, че е паднала по стълбите. 

Симо Касабов е арестуван и предстои мярката му да бъде удължена на 72 часа с постановление на прокуратурата. Той е и сред учредителите на партията на Цветанов. 

Той има няколко фирми, които се занимават с консултантска дейност, внос и износ, производство, преработка и търговско представителство и посредничество, производство на електрическа енергия, течни, твърди и газообразни горива, а също така и с покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, внос и търговия с козметични продукти. 

Семейните снимки в социалните мрежи показват живота на едно щастливо семейство със сериозни финансови възможности. Зад тази фасада обаче нещата очевидно са драматични. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук