Фермер от дупнишкото сeло Самораново е настанен в хирургия на общинската болница, след като е бит  от негов съселянин. Инцидентът е станал вчера около 8,30 часа.  60-годишният Митко Сулев е с рана на лицето и с комоцио, получено от юмручните удари на Крум Балтов, пише struma.bg.
„От известно време наблюдавам, че нощно време коне унищожават нивите ми, засети с жито. Аз съм фермер, обработвам 350 дка имот в землището на с. Самораново. Вчера около 5,00 ч. отидох на една от нивите и заварих 19 коня да рият с копитата и унищожават покълналото жито. Подкарах ги към селото. Извиках на помощ и колегата Евгени, който също се занимава със земеделие, той ми помогна да ги затворим в егрек край селото.

Около 7,00 ч. дойде собственикът на конете Крум Балтов и се опита да ги пусне, преди да пристигнат хора от общината и полицаи. Аз спрях конете, защото ако избягат, няма как да се установи чии са. Тогава К. Балтов се нахвърли върху мен с юмруци и ритници. Добре, че беше Евгени, та ме отърва, иначе Балтов щеше да ме смели от бой.

Звънях на тел. 112, звънях и в общината. Към 8,00 ч. пристигнаха полиция и хора от контролното звено от общината. Полицаите съставиха протокол за нанесения побой. От контролното звено написаха акт на К. Балтов за пуснатите от него  безстопанствено коне, които унищожават реколтата по полето.

Проблемът с безстопанствено пуснати коне е от години. Налагат се глоби от общината, но те не са високи и собствениците продължават да ги пускат на свободна паша и да съсипват реколтата”, разказа Митко Сулев.

Той е изчислил, че вместо да получи по около 300 кг добив от декар, след влизането на конете, които са унищожили 25 дка посеви, добивът ще е едва 70-100 кг.

От общината съобщиха, че на К. Балтов е съставен акт за 400 лв.