"Искам да призова гражданите към мир, спокойствие и разум. Този протест беше нерегламентиран. Събра се една голяма група от хора и започнаха опити за грубо нарушение на обществения ред, основно пред следствения арест. Никой не е очаквал да се получи такова напрежение". Toва заяви в ефира на Нова тв заместник-директорът на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) старши комисар Тодор Гребенаров. 

"Беше счупено стъклото на ареста и по две от къщите има счупени стъкла на прозорците. 

Лицата са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на гражданин. Наказанието, което се предвижда е до 3 години лишаване от свобода", добави той. 

"Подобна ситуация винаги привлича вниманието. Има време да се прави анализ на ситуацията. Има достатъчно полицейски сили и жандармерия, които да се погрижат за спокойствието. Доколкото съм запознат въпросните лица са местни и жилището, което обитават, не е общинско", добави вицепремиерът Томислав Дончев, който е родом от Габрово и е бил градоначалник. 

"От година и половина съм в града, не съм местен жител. Дойдох тук, защото е страхотно място, чисто е, много се работи в града. Хората са уникално хубави. Няма как да толерирам нещо, което води до насилие. Благодарен съм на хората, които ме подкрепиха и подкрепят подобни действия. 

Ние искаме да работим мирно, спокойно, не искаме да има етническо напрежение в града. Всички хора са с равни права и трябва да има решение по мирен път", сподели от своя страна битият служител на магазина Венцислав Иванов.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!