ГДБОП арестува сина на Йоско Костинбродския – Иван, за рекет и дрога. Младият мъж и още десетина негови авери са били изненадани в различни градове на България в четвъртък привечер, пише в. „Телеграф“.

Новината потвърдиха от МВР. Подозрението е, че Иван и останалите мъже участват в банда, която опитвала да наложи монопол на наркопазара в столицата, споделиха антимафиоти. В същото време от Йоско Костинбродския няма и следа като той се води за издирване от зимата на 2014 г.

Иван Йосифов и аверите му били следени месеци наред. Те влезли в полезрението на спецченгетата с опитите си силово да се наложат на пазара на наркотици в столицата и да са монополисти. Бандата имала няколко разклонения, сочат оперативните данни на МВР. Едни били биячи, други – рекетьори, трети се занимавали с пласиране на дрога, обясниха криминалисти.


Иван Йосифов

Не е ясно точно каква е била ролята на сина на Йоско – дали на тартор или на ръководител на рекетьорската бригада. Трепърва прокуратурата ще решава какви обвинения да повдига на Йосифов-младши и останалите задържани. Иван беше арестуван и преди няколко години за убийството на свидетеля Хрисим Хрисимов, но после беше освободен поради липса на доказателства.

Йоско Костинбродския е легендарен подземен играч. Задържан е многократно не само у нас, но и в Гърция. Обвинен е за тартор на бандата за мокри поръчки Килърите 4. Преди да бъде изправен пред спецсъда обаче, Костинбродския избяга. Преди години той също духна, но беше открит в Солун. След като го екстрадираха ав България, Йоско постоя известно време и отново изчезна. Заедно със суна му Иван и верния му приятел Богьовеца бяха обвинени в група за дрога и грабежи. Йосиф Йосифов има и една оправдателна присъда в съдебното си досие. Тя е за атентата срещу Киро Японеца през 2003 г.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!