Синът на взривения бос от бившата СИК Стоил Славов - Георги Славов-Главата и още десет души са задържани за 24 часа в РПУ-Поморие, след жалба на две момичета за изнасилване, съобщава в. "24 часа". Инцидентът е станал в нощта срещу неделя. Жалбоподателките се оплакали рано сутринта. От полицията потвърдиха, но отказаха коментар заради досъдебното производство.
Стоилов и аверите му са разпитани и пуснати, тъй като нямало достатъчно доказателства. Според запознати само свидетелските показания на момичетата нямало да издържат в съда.
Главата и хората му пребивавали в Поморие в същата нощ, когато там бе засечен и Митьо Очите. Двамата поддържат много добри отношения. Името на Желязков обаче не е в групата на 11-те проверявани.

Славов има бизнес край морето и хотел в Слънчев бряг. Едно от момичетата, подали жалбата, е непълнолетна ученичка в елитна бургаска гимназия. Задържаните мъже са между 25 и 30 г., само един е на 42. В тях е намерен и иззет пистолет "Глок".
Групата на Жоро Главата се запознала с девойките в дискотека. При разпитите мъжете заявили, че момичетата са отишли в хотелска стая с тях доброволно, не е имало насилие.
Направен е оглед на мястото веднага след жалбата, снети са отпечатъци, иззети са биологични следи.
В понеделник 17-годишната К.К. и 18-годишната М.С. са разпитани пред съдия.
"Очаквам до 10-12 дни да има яснота по случая. Назначени са всички необходими експертизи и след това ще преценим дали има достатъчно основания за повдигане на обвинения", каза Димо Георгиев, прокурор в поморийската районна прокуратура.

Георги Славов-Главата е подсъдим в Софийския районен съд по дело за побой в столичната дискотека "Син Сити". Инцидентът стана на 6 септември 2006 г. Тогава Славов пристигнал в заведението с внушителна охрана от над 20 гарда, разказаха очевидци. Пазвантите отказали да си оставят оръжието на входа, а синът на взривения бос на СИК ударил шамар на един от собствениците на дискотеката, гласеше тогавашната информация. Гардовете му пък изгонили гостите във ВИП-сепаретата с викове: "Ставайте от тук, местата са заети". Охраната на "Син Сити" извикала полиция, но Славов се покри и бе задържан ден по-късно. /БЛИЦ