Маргините си купили два апартамента в Барселона за близо 2 милиона евро , съобщи "24 часа", позовавайки се на полицейски източници от Испания.
Крсимир Маринов - Големия Маргин е регистриран в каталунската столица на ул. "Генерал Митре" 38, 7-мия етаж. Там е записан Красимир Андреев Маринов , роден на 6 май 1964 г. в Смолян. Лицето няма криминално досие в Испания, допълват източниците и уточняват, че жилището е купено през 2005 г. и се води на Красимир Маринов и съпругата му Мария, която от години живее в Испания с дъщерите си.
След като "24 часа" посетил сградата разказва, че това е осеметажен блок в Сариа Сант Жерваси-един от най-скъпите и хубави квартали. На всеки етаж имало по два апартамента, ако се съдело по надписите на домофона. След позвъняване не отговорил никой, а портиерът отказал информация за обитателите на елитния имот.
Николай Маринов, който е най-малкият брат на Красимир, не е регистриран в Испания. През 2006 г. съпругата му Мария Цветкова е станала собственик в същия район на Барселона, където е жилището на девера й, доверили испанските полицейски източници. За двете жилища са платени около 2 млн. евро -по-голяма част с кредити от испанска банка, като имотите са заложени като обезпечение. Двете семейства са се радвали кратко на собствеността си. Луксозните жилища са продадени на офшорна компания в средата на 2007 г. -месеци след започване на разследването за пране на пари срещу братята Маринови. Предполага се, че Големия Маргин се е сдобил с луксозен имот в престижния средиземноморски курорт Марбея в автономната провинция Андалусия. Така е според разследване на Дарик радио от преди 2 години. Ако го е купил обаче, това е станало чрез други лица, тъй като от испанските власти няма потвърждение за собственост на Маринови там.
Смята се, че в този курорт луксозни апартаменти имат Ангелина - вдовицата на Константин Димитров - Самоковеца, както и застреляният преди време Иван Тодоров - Доктора.
Маргините отдавна имат голям легален бизнес в България казват спецполицаи. Инвестициите им са в имоти, тризъм, търговия. Особено активни били в строителството. Те са фактическите собственици на доста атрактивни имоти в черноморското село Лозенец, имали силни позиции в търговията с горива и др.
Бизнес върти и другият брат Димитър .- Средния Маргин , както и сестрата Марияна. Тя откри преди време бутик Джорджо Армани в Пловдив.
Под тепетата е бизнесът и на Димитър Маринов. Неотдавна прокуратурата удари група, за която се твърди , че гравитира около Мариновии се контролира от средния брат. /БЛИЦ