До края на деня ще бъде повдигнато обвинение на извършителя на убийството в Костенец. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Подробности по разследването представиха директорът на ОДМВР - София и административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура.

Веднага след получаването на сигнала за мъж в безпомощно състояние пред адрес в град Костенец на място бяха изпратени служители на районното управление и Спешна помощ.

Убийството в Костенец заради фаталната Диди, любовникът бил Стельо СНИМКИ

Установена бе смъртта на 34-годишен мъж. Незабавно сформирахме екипи от криминалисти на ОДМВР - София, РУ - Костенец и ГДНП и предприехме бързи оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на евентуалните извършители на тежкото престъпление.

„В рамките на 6 часа задържахме младеж на 18 г. и 24-годишна жена, за които бяха установени данни за съпричастност“, съобщи старши комисар Николай Спасов. „Вече имаме самопризнания от единия от задържаните. Основният мотив, по който работят разследващите, е лични отношения между жертвата и задържаната жена“, допълни директорът на ОДМВР - София.

От извършените до момента процесуално-следствени действия - два огледа на местопроизшествие, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели, имаме насоченост към автора на криминалното деяние, добави окръжният прокурор на София Наталия Николова.

„В рамките на днешния ден той ще бъде привлечен като обвиняем и задържан за 72 часа. Намерено е оръжието, с което се предполага, че е извършено убийството.

Ще бъде назначена експертиза и в тази посока. Към момента е изяснено, че след събиране и употреба на алкохол е възникнал скандал, вследствие на който се е стигнало до криминалното деяние. Процесуално-следствените действия продължават“, уточни Николова.