Изчезналата IT специалистка Алена Щерк дарила 20 хиляди лева на дом за сираци в София, пише News24sofia.eu.

Алена редовно помагала на деца в институции, твърди Стела Илиева, която живее до къщата на изчезналата жена.

"Тук редовно идваха деца, които бяха настанени в социални институции. Алена не спираше да им помага. Дрехи, храна, пари от всичко по-малко им даваше", разказа Илиева.

Освен това стана ясно, че Алена Щерк дълги преди няколко години започнала собствен бизнес. Заради пандемията обаче останала фирмата ѝ в IT сферата.

С последния си приятел Алена Щерк е имала общ бизнес за внос на вина от Италия, което било странично занимание от IT сферата.

По неофициална информация именно той е издирван след изчезването на Алена. Мъжът е чужденец и не е изключено да е напуснал страната. Според нейни приятели, той често я притеснявал след като се разделили.

Последно я издирвал на парти миналата събота.

Последно Стела е видяла изчезналата жена вчера на обяд.

"Никакво впечатление не ми направи да се е случило нещо или да е притеснена. Дойде с черния си джип паркира го и влезе в домът си", разказва съседката на изчезналата жена.

На въпрос дали познава мъжът с който е живяла Алена съседката отговори: "Да, много добър човек. Всеки ден идваше при жената. Редовно заедно се разхождаха тук по-нагоре в гората".

Тя разказа, че преди една седмица е имало дребен по думите й скандал пред къщата на Алена.

"Дойде един мъж с черна кола и започна да крещи. През цялото време крещеше, че е предаден и излъган.

В къщата тогава нямаше никои. Друг съсед от съседната къщата подаде сигнал на спешния телефон и полицията, която дойде на място го предупреди от тогава до сега не е идвал", спомня си Стла съседката на изчезналата жена.

БЛИЦ припомня, че младата IT специалистка изчезна внезапно вчера следобед, научи БЛИЦ от два независими източника в МВР.

47-годишната дама е напуснала жилището си в "Бояна", без да оставя съобщение на близките си.

Медията ни узна, че по автомобила ѝ, който е намерен по-късно в същия баровски район, са открити засъхнали петна от кръв

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!