Горски стражар простреля крадец на дърва в местността “Карановска кория” край с.Караново, Община Нова Загора, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 17.30 ч.
При извършване на обход служителите на горското стопанство в Нова Загора забелязали трима да извършват незаконна сеч. След отправеното разпореждане от горските към нарушителите да преустановят сечта, единият от дърварите направил опит за нападение с брадва и саморазправа с длъжностните лица. Тогава единият от горските - 34-годишният М.М. , произвел изстрел със служебния си пистолет “Макаров” и прострелял в дясната подбедрица 27-годишния Д.А. . Пострадалият е откаран за лечение в МБАЛ - Сливен без опасност за живота, уточняват от полицията. Другите двама нарушители са успели да избягат и са се укрили. Образувано е досъдебно производство.
От РПУ Нова Загора съобщават и за заловени крадци на черни и цветни метали.  Д.Д. на 20 г., Р.Д. на 40 г., П.А. на 27 г. и Т.С. на 22 г. - всички от гр.Нова Загора, се опитали да продадат девет метални ферми с дължина от по около 7 метра. Установено било, че четиримата са извършили кражба на металните конструкции, демонтирайки ги на 26 ноември от сградата на бившата предачна фабрика в Нова Загора. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. /БЛИЦ