Марк Ван Доген в течение на 15 месеца изпитвал чудовищни болки, след като бившата му го заляла със сярна киселина. 25% тялото му е било покрито от рани от изгаряния, като някои от тях е трябвало да бъдат отстранени по хирургичен път. Той получил толкова сериозни травми, че останал парализиран. 29-годишният мъж се лишил от долната част на левия си крак, лявото си око, както и практически е ослепял с дясното си око, пише в. "Сън".

Животът на Марк е бил изцяло разрушен. Затова в Берлин той поискал да бъде еватанизиран. Молбата му е одобрена. Преди смъртта си той разказа какво се е случило в злощастния ден, когато 48-годишната Берлина Уолъс го нападнала през нощта, докато спял. "Тя ме събуди и ми каза, че ако не може да бъде с мен, то няма да бъда с никоя друга. След това тя започна да се смее и хвърли по мен буркан с киселина. Всичко гореше. Изскочих на улицата само по долни гащи и тичах, тичах, тичах...", разказва Марк.   

Марк и Берлина започнали да се срещат през 2010 година, но отношенията им приключили след пет години, когато мъжът си намерил друга. Двойката се опитала да се помири, но в нощта на нападението те се скарали заради третия във връзката им. Марк останал да нощува в хотела, като написал съобщение до Берлина, в което се извинил. "Ти и аз сме създадени един за друг. Винаги съм знаел това. Ще се държа с теб така, както заслужаваш. Ти си моята малка принцеса", написал Марк. 

"Думите ти са много важни за мен. Ти си любовта на моя живот. Господ не греши. Обичам те с цялото си сърце", му отвърнала Берлина.  

След кратката кореспонденция жената купила сярна киселина в интернет и, докато Марк спал, я изляла в буркан. Когато полицията пристигнала, Берлина спокойно разказала за случилото се и не е оказвала съпротива. 

Следствието изяснило, че преди нападението Берлина е търсила в интернет "Мога ли да умра, ако изпия сярна киселина". След ареста си тя заявила, че Марк е налял киселината в буркана, за да може с нея тя да изпие някакви таблетки. По думите ѝ, тя изляла киселината в лицето на любимия, мислейки си, че това е обикновенна вода. Впрочем, в онази ужасна нощ Берлина многократно се е опитвала да изнудва и заплашва своя любим. 

Превод и редакция: БЛИЦ