"Истината няма нюанси и бързо се установява".

Това написа в "Туитър" главният прокурор Иван Гешев.От думите на Гешев става ясно, че златото, за което бизнесменът Илия Златанов твърдеше, че му е откраднато, е открито в дома му. 

"Очаквам т.нар. „Антикорупционен фонд“ да се извини на институцията Прокуратура на Република България, но това изисква достойнство.

Знаем откъде идват хибридните атаки, те няма да спрат нашата работа в името на българските граждани!", написа Иван Гешев.

Припомняме, че вчера спецпрокуратурата и разследващи проведоха обиск в дома на Илия Златанов на бул. "Симеоновско шосе" 192 А.

Златанов е сочен за най-големият производител на асансьори в България.

Името му нашумя, след като той обяви, че е правен опит за кражба на фирмата му и намеси в това бившия следовател Петьо Петров.

Манипулациите се лееха от "разследвания" на близкия до кръга "Капитал" Антикорупционен фонд и придворния им кадър Николай Стайков. Внушенията искаха да ударят не само прокуратурата, но и определени бизнесмени и народни представители. 

След излъчването на "разкритията", Стайков проплака, че домът му е замерян с яйца и веднага след това бе разпоредено той да бъде поставен под полицейска охрана.