Медиите в ЮАР съобщават за четирима убити българи - двама мъже и две жени. Телата им са открити в Констанция, зелено предградие на Кейптаун. Както БЛИЦ съобщи по-рано, издирваният с червената бюлетина на Интерпол Красимир Каменов е застрелян в къщата си в ЮАР.

Една от жертвите на масовата стрелба в Констанция е издирвана в България за различни престъпления, включително убийство, според съобщения в местни медии извън европейската държава, пише thesouthafrican.com.

Както беше съобщено по-рано, южноафриканската полицейска служба (SAPS) откри четири пронизани с куршуми тела в Кейптаун в четвъртък сутринта, 25 май.

„Около 08:20 часа бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход“, каза говорителят на Южноафриканската полицейска служба (SAPS) полковник Андре Траут.

Снимка: Официален профил на EWN Reporter в Twitter

Според информацията жертвите са Красимир Каменов, съпругата му, детето и детегледачката им. Според друга, по време на убийството децата са били на училище и сред убитите е бодигардът на Къро. 

Червена бюлетина на Интерпол бе издадена за Каменов в края на април. Той беше издирван в София във връзка с публичното убийство на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Убийството е извършено в началото на 2022 г.

Според Червената бюлетина на Интерпол Каменов е издирван по обвинения за "заплаха за убийство", убийство и изнудване. Южноафриканската полиция каза, че мотивът за убийството все още не е установен. Детективи от отдела за особено тежки престъпления работят по въпроса.

Експерти от местопрестъпленията претърсваха в четвъртък мястото на масова стрелба в престижното предградие Констанция в Кейптаун. Четири тела, за които се предполага, че са от български произход, бяха открити по-рано през деня, пише от своя страна timeslive.co.za

"Около 8.20 сутринта бяха открити телата на две жени и двама мъже на възраст между 40 и 50 години с огнестрелни рани. Смята се, че жертвите са от български произход", каза говорителят на полицията в провинцията полковник Андре Траут.

"Полицията беше извикана на местопрестъплението, след като беше направено откритието. Мотивите за убийстваta все още не са установени, като детективите работят усилено в търсене на улики. Детективите за тежки и жестоки престъпления са започнали разследване", коментира Траут.

Появиха се и първи кадри от мястото на убийството, разпространени от EWN Reporter:

 

 

През април по искане на българската прокуратура Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от Интерпол. Според сайта на Междуправителствената организация той се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук