Мярка за неотклонение "задържане под стража“ бе взета спрямо Красимир К. Той е обвинен за това, че не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие  на Районен съд – Бургас, издадена на 4 ноември 2020 г.

С нея му  е забранено да доближава жилището на неговата майка и нейните места за социални контакти и отдих в Бургас на разстояние по-малко от 100 метра. Престъплението е осъществено за времето от 6 до 8 декември.  

По време на разследването е установено, че Красимир не е изпълнил съдебната заповед и на три пъти е влязъл или е опитал да влезе в апартамента на майка си.

Деянията са осъществени в горепосочения период от време. При първия случай проникнал в жилището и заплашил майка си, че  ще я изгони, ще й вземе апартамента, казал й, че до 6 ч. сутринта трябва да го напусне.

При втория случай обвиняемият проникнал със сила в апартамента и започнал да крещи, след което хванал за врата 81-годишната жена и започнал да я души, заплашвайки я, че ще я убие. При третото деяние опитал да влезе в жилището, използвайки ключ, звънял на звънеца и блъскал по вратата.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.