Апелативният съд в Пловдив отказа да уважи жалбата на Венцеслав Караджов срещу определение на Окръжен съд - Пловдив, с което му е наложена мярка за неотклонение задържане под стража.  
Той е обвинен от Окръжна прокуратура Пловдив за това, че на 15.05.2016 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил майка си Божура  Караджова и баща си Цветан Караджов. Убийството е извършено умишлено и с користна цел. Както БЛИЦ съобщи, адвокатът на ченгето от Икономическа полиция постоянно обжалва ареста му. Нито веднъж съдът не уважи молбите. Според разследващите Венцеслав Караджов е застрелял родителите си заради спор за имоти. До момента оръжието на престъплението не е открито. Ченгето не се признава за виновно. 

Съдът намери, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението, в което е обвинен полицая. За престъплението, в извършването на което е обвинен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Съществува и опасност Караджов да окаже въздействие върху част от свидетелите, дали показания. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. Очаква се скоро знаковият процес да стартира. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!