Майка на психично болен мъж от село Правище твърди, че синът и е бил пребит и обезобразен от трима жители на селото. Според пловдивската полиция обаче, няма данни за нападение, а мъжът е влязъл в пререкание със свои съселяни. 

Майката на 52-годишния Кръстьо Б. разказа пред trafficnews.bg, че на 10 март около 17:00 часа синът ѝ е бил пребит от мъже от ромски произход, които имат роднинска връзка един с друг и според нея тормозят цялото село. Двамата братя Митко и Бисер И., заедно със сина им Алекс Й. са нападнали сина ѝ, по думите ѝ без причина. Докато седял в центъра на селото, първо бил нападнат от Алекс, като след това Кръстьо започнал да бяга, а тримата тръгнали след него да го гонят.

Жената сподели, че синът ѝ има психично заболяване – параноидна шизофрения, но приема необходимите лекарства и не прави проблеми. Обяснява, че лекари от Пловдив са се свързали с нея, за да съобщят, че синът ѝ е бил пребит и е настанен в пловдивска болница.

По думите ѝ няколко дни след побоя е бил в безсъзнание, като от вчера е изписан от болницата и вече си е у дома. 

„Лекарят ми каза, че жители са подали сигнал и като са отишли синът ми е намерен в безсъзнание и е нямало никой около него. Бил е пребит жестоко, обезобразен и в безсъзнание. Сега не може да пази равновесие и не се чувства добре”, споделя тя.

Добавя, че бащата - Митко, обучавал сина си да вади нож на жителите в селото и му казвал, че ако заколи някой „от затвор се излиза, от гроб не се”. Жената добавя, че преди време чичото - Бисер е нападнал и нея, като по нейни думи го е осъдила за това.

„Посягат и на други хора, дължат кредити, крият се. Синът ми е имал свидетели, че го бият. Искаме ограничителна заповед за тези хора, не искаме да ни доближават, те са опасни”, коментира още тя.

От пловдивската полиция заявиха, че няма данни психично болният мъж да е бил пребит. Според информацията, във въпросния ден 52-годишният Кръстьо е изкарал спрей и е напръскал бащата и сина му, докато си говорят. Това е била и причината да се сдърпат, но няма данни за наранявания, заявиха от полицията.

Има данни за майката на Кръстьо, както и за неговия брат, че имат психични отклонения, като според жители на селото именно те са хората, които налагат тормоз на жителите по един или друг начин, а не ромските братя. 

От полицията се предупредили и двете страни да не влизат в саморазправа.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук