"Хората, които ще работят за разкриване на престъплението, могат да си направят много изводи. На тоя етап може да се направи характеристика на личността на извършителя", това каза криминалистът Ботьо Ботев за убийството, което стана късно снощи в София и за което първо БЛИЦ съобщи.

"Да стреляш по дете е нагла бруталност, но на тоя етап да се правят някакви оценки, е изключително рано, и би било довело до някакъв отрицателен резултат.

По отношение на хората, които работят по този случай, това е най-сложната дейност в сферата на убийствата, като айсберга на криминалната работа.

Версиите се изграждат на втория, третия ден, версията не разкрива убийство", каза още криминалистът пред bTV.

Първи версии за разстрела на бизнесмена Николай Драгополов

"Сега говорим за поръчково убийство, но дали е така, може да бъде някакъв друг повод, някакъв друг случай, на някакво отношение на базата на някакви отношения личностни.

Може да бъде съвсем случаен повод.

Касае се за една добра организация, извършителят не може да чака час, два, да изчака случайни събития, за да спре автомобила, ако не спре, ако е зелен светофар.

Много рано е да се правят изводи дали е професионално извършено, съвсем повърхностни факти има, съществува една организация, за изчакване, проследяване, за да се намери удобен момент да бъде извършено убийството.

Ако се касае за поръчково убийство, извършителят е проучвал навиците и маршрутите. Всичко трябва да се предвижда, а не да се залага на една теза, тепърва има да се изяснява и едва тогава професионалистите да направят изводите къде най-точно да се търси истината по отношение на случая", каза още Ботьо Ботев.

"Дали сенчестите играчи, след като станаха официални и легални, това е причината да спрат поръчковите убийства? Всяко нещо е с времето си, съвсем друго беше тогава, тогава се раждаха нещата в България, тогава се наместваха пластовете в организираната престъпност, много от тези, за които говорим, станаха известни бизнесмени, легални, официални, законни", допълни Ботьо Ботев.

БЛИЦ припомня, че днес ще бъде направен втори оглед на мястото на убийството на бизнесмена Николай Драгополов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!