Детето ми е убито от засега неизвестен извършител, твърди по бТВ майката на Иван Тумбалов, който изчезна в Новогодишната нощ и беше намерен мъртъв 40 дни по-късно от бащата на момчето и двама негови приятели до канал на 5-6 км от центъра на Благоевград. Близките водят паралелно разследване от това на полицията и са категорични, че Иван Тумбалов е бил убит.
Майката на момчето – Мария Тумбалова е категорична, че има свидетели, които могат да докажат, че на момчето е посегнато. Това са млади хора, които също са били в центъра на града, но те са уплашени да говорят. Страхуват се от тези, които са наранили детето ми, твърди майката на Иван Тумбалов. Тя последно е звъняла на сина си две минути преди 00.00 часа в Новогодишната нощ, но не е усяла да се свърже. Следите на сина ми се губят след 3-4 часа.
Същата версия лансира и бащата на намереното мъртво момче. Той открива сина си мъртъв. Не вярвам, че се е самоубил или да е нещастен случай. Синът ми е бил в центъра на града и няма как да стигне до мястото, където го намерихме. Той е докаран и хвърлен от пътя в канала, смята Георги Тумбалов.
На този етап разследващите не знаят с категоричност дали смъртта на 18-годишния младеж е насилствена, заявиха след намирането на трупа от прокуратурата. Предварителното мнение на съдебния лекар за пряката и непосредствена причина за смъртта на Иван е удавяне. При извършения оглед на трупа и при аутопсията не са открити увреждания, които да доказват, че върху момчето не е упражнено насилие, няма счупени кости, костите на главата също са здрави.
До този момент според официалната информация се знае, че първоначално 18-годишният младеж е празнувал в апартамент, намиращ се в благоевградския квартал "Струмско", като след спречкване в компанията, Тумбалов се е отправил към заведение в центъра на Благоевград. Той е забелязан в клуб "Дръм", откъдето по-късно си е тръгнал и никой повече не го е видял. В продължение на 40 дни полицаи, близки и приятели издирваха изчезналия младеж, след което бе намерен трупът му. В кръвта му е имало 2.14 промила алкохол. Според майката обаче това няма никакво отношение към смъртта на момчето. Разследващи журналисти от Благоевград са установили че малко след 23 часа на злополучната нощ Иван Тумбалов е позвънил на дознател от ОД-МВР Кюстендил. Информацията са потвърдили официално и от МВР. Майката обаче на момчето е категорична, че това бил негов приятел и разговорът е бил “ЧНГ, че после сигурно няма да можем да се чуем”.
Близките на момчето са категорични, че ще докажат истината за убийството на момчето, независимо от разследването на полицията.
От прокуратурата в Благоевград за заявили за бТВ, че разследването работи по всички версии и за момента нямало какво да се каже. Срокът за разследване е едномесечен като има възможност за продължаването му до 4 месеца. /БЛИЦ