Не мога да говоря. Все още не знам защо се случи това. Все още не разбирам защо най-нормалният ми живот се превърна в ад, коментира пред сръбския вестник "Република" Зорица Горчевска, майката на отвлечената и брутално убита Ваня Горчевска.

"Просто ми е непонятно как и защо моето красиво момиченце е в гроба. Имам хронично заболяване, но се държа, за мен е важно да знам истината, а другата ми дъщеря в момента е болна, всички се надяват да се оправи. Моля ви, твърде много ви моля да изчакате, докато разберем защо се случи това", казва тя.

Зорица все още не иска да дава изявления за бившия си мъж, с когото твърди, че и сега, както и когато подаде сигнал за отвличането на дъщеря си, са били в добри отношения.

"Ами аз казвам, че нищо не знам. Всичко това ми е нереално. Но ние сме разведени от пет години и не знам какво е правил и с кого. Бяхме в добри отношения заради децата. Не сме спорили за настойничество, за възпитание, той имаше право да ги вижда, когато иска или когато децата искат" казва Зорица.

Освен това тя заявява, че не знае дали бившият й е имал хазартни дългове, тъй като тя не се бъркала в живота му.

"Не знам и не съм се интересувал от живота му. Моят живот бяха моите деца и моята работа. Винаги, когато сме говорили, обсъждахме децата", добавя тя.

Пред репортерите Зорница казала да не я питат нищо за другата й дъщеря и как се справя с всичко това.

"Моля, не ме питайте за другото дете. Сега най-важното за мен е да я защитя" казва Зорица и допълва, че има възможно най-голямо доверие в полицията.

Северна Македония бе разтърсена от убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска, чието тяло би открито с огнестрелни рани и с вързани ръце и крака в чувал. Момичето е било похитено преди няколко дни.

Според разследващите бащата е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да отиде на училище. Той и трима от похитителите са били задържани. Заподозреният за убийството на Ваня е Люпчо Палевски-Палчо. 

За него медиите пишат, че е противоречив бизнесмен, а името му за първи път става популярно, когато градоустройствените планове на скопския квартал Дебър Маало, от където е и отвлечено момичето, се променят и от малки фамилни къщи в сърцето на Скопие започват да никнат сгради, а сградата пред която бе отвлечено момичето е построена от Палевски.

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 

В интервю за телевизия Телма, адвокатът на Палевски каза, че го е закарал до Белград, тъй като той не е имал автомобил и се върнал обратно, а Палевски му казал, че отива на преглед и „ако всичко е наред ще се върне обратно, а ако не е - ще замине за Истанбул”.

Заради многобройни медийни въпроси, от МВР в Северна Македония изпратиха съобщение, в което се казва, че през 2019 г. срещу Палевски е повдигнато наказателно дело за незаконно подслушване и звукозапис, както за унижение на полицейски служители.

През 2020 г. е подаден сигнал за незаконно притежаване  на оръжие или взривни вещества и неспазване на здравните разпоредби по време на епидемия, през 2005 г. - за злоупотреба със служебно положение и власт и подправяне на документи, през 2002 г. - за невярно съобщаване за извършено престъпление, а през 2000 г. - за укриване на данъци.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук