Все още не е намерено оръжието на извършеното в землището на село Котленци убийство в средата на месеца. Това съобщи на брифинг в Окръжна прокуратура – Добрич временно изпълняващият длъжността окръжен прокурор Златко Тодоров. 

На този етап е установено, че използваното оръжие е само едно. 

Първи СНИМКИ на жестоките убийци на гурбетчията Диян

Убийството е извършено в нощта срещу 13 септември. 

Сигнал за случая е подаден 3 дни по-късно от гражданин, който е минавал случайно през местността, където е намерен трупът на убития мъж. 

Установено е, че жертвата се е завърнал в България на 10 септември и е трябвало отново да замине за Германия на 20 септември. 

На 12-ти този месец жертвата, заедно с двамата предполагаеми убийци, са били заедно в следобедните часове. Около 21,00 часа те са се почерпили. 

Предполагаемите извършители на деянието са видели, че жертвата притежава златни накити. Потърсили са безлюдно място за грабежа. Последвал е побой, също са нанесени между 14 и 16 прободни рани. 

Златните накити с тегло около 90 грама са взети и на следващия ден са продадени във Варна за около 3500 лева. 

След убийството едно от лицата, предполагаеми извършители на убийството, е заминал за Англия, където има данни, че работи неговото семейство. 

Другото лице е останало в България, установено е и впоследствие – задържано. Дни по-късно е задържан на ГКПП - Варна на летището и другият предполагаем извършител на деянието, който се е завърнал от Англия по своя воля. 

Извънредно! Убийците на гурбетчията Диян го загазиха много здраво

В случая става въпрос за грабеж, придружен с убийство при форма на извършителство съучастие. 

По информация на старши комисар Никола Панчев, директор на Областната дирекция на МВР в Добрич, няма данни задържаното в България лице да е работило, уточнява Фокус

Жертвата имала брат близнак, който от 16 септември не го е чувал по телефона. 

Старши комисар Никола Панчев допълни, че задържаните досега не са били криминално проявени. 

Извънредно от Добрич! Бързо разкриха и арестуваха убийците на гурбетчията Диян

Мерки за неотклонение задържане под стража наложи Окръжният съд в Добрич преди дни на двамата младежи – на 18 и 19 години. Те са привлечени в качеството на обвиняеми за това, че за времето от 12 до 15 септември 2019 г., в землището на с. Котленци, община Добричка, в съучастие помежду си, като съизвършители, са отнели златни накити от владението на 41-годишен мъж с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е бил придружен с убийството на мъжа. 

Окръжният съд, след като се е запознал с данните по делото и след преценка на доводите на страните, е счел, че в случая са налице всички предпоставки за вземане спрямо младежите на най-тежката мярка за неотклонение. 

Подобен случай на грабеж, придружен с убийство, е регистриран по-рано през годината в балчишкото село Сенокос.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!