"Картечници, десетки автомати, спусъци за РПГ-та, черен барут и огромно количество боеприпаси са открити при спецоперация на ГДБОП", това гласи официалното съобщение от МВР за масираната спецакция, която излови толкова много боеприпаси, че чак изненада премиера Бойко Борисов

Разследването е осъществено под ръководството на Специализираната прокуратура и доказва ефективното противодействие на българските служби в борбата с организираната престъпност, уточняват от МВР.

Първо в БЛИЦ! Ясен е тарторът на бандата, въоръжила се като за световна война! (СНИМКИ) 

Подробностите по проведените две реализации на територията на столицата и Казанлък оповестиха днес на брифинг заместник-главният прокурор Иван Гешев, директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов и разследващият прокурор Евгения Станкова.

Те оцениха високо професионализма на служителите от отдел „Контратероризъм“, които заедно със Специализираната прокуратура  работиха денонощно за да се достигне до успешния край на операцията.

В хода й от склад в столичен квартал са иззети десетки обезопасени автомати, картечници, скорпиони, спусъци на картечници, както и торби с части за тяхното привеждане в действие, десетки хиляди патрони. Бе пояснено, че само количеството барут е било достатъчно за унищожаването на цялата жилищна кооперация, където се е помещавал складът.
 

При сделка, осъществена на територията на Казанлък са установени и иззети още  15 калашника и 15 пистолета със заглушител, открита е и печатница за фалшиви лични документи.  

Ето още какво бе открито при акцията:

МВР показа и с видео как точно е протекло всичко.