Кърджалиец се направи на дрифтаджия пред очите на полицаи, а после „изрева“ в съда заради глоба в размер на 3000 лева, после 24rodopi.com.

Мъжът бил зад волана на „Додж Челенджър“. Изчаквал на светофарната уредба на кръстовището между ул.“Булаир“ и бул.“България“ в централната част на Кърджали. Зад него била полицейска патрулка.

На зелена светлина водачът на американския автомобил потеглил с въртежи на гуми, рязко завивал с волана, при което задната част на превозното средство се движела с амплитуди наляво и надясно.

Служителите в патрулката веднага пуснали светлинен и звуков сигнал и спрели водача. Оказало се, че автомобилът няма „Гражданска отговорност“, нито аптечка, пожарогасител, триъгълник, жилетка.

„Стойките“ на водача му донесоха акт от 3000 лева, както и отнемане на шофьорската книжка за 12 месеца.

„Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв. водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари“, пък гласи разпоредбата от Закона за движение по пътищата, по която кърджалиецът бе глобен.

Водачът обжалва наказанието, което обаче бе потвърдено от съда в Кърджали.