Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови състав на сливенския съд спрямо скандално известния с педофилските си „подвизи“ англичанин Даниел Ериксон – Хъл, който близо година се подвизавал в ромския квартал „Надежда“ в Сливен докато британското правосъдие го издирвало на постоянния му адрес, пише "Монитор".

Арестът на британеца е извършен на 12 септември след осъществена двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен.


Репортерка на bTV едва не стана жертва на сливенския педофил СНИМКИ

43-годишният пастор е бил закопчан с белезници около 06,00 часа сутринта при специализирана полицейска операция в дома му. При влизането на полицаите там те заварили чужденеца в едно помещение с шест малолетни и непълнолетни момченца.

Децата са отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях е започната  работа с инспектори от Детска педагогическа стая и психолог. В хода на извършените процесуално - следствени действия от жилището и личния автомобил на Хъл са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление.

Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално е бил задържан за 24 часа, в последствие прокурор е удължил престоя на 72 часа, а в събота е било внесено искане до съда за постоянното му оставяне там.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на окръжната прокуратура, като е документирано, че лицето е осъществявало неколкократно блудствени действия с малолетните жертви от Сливен.

Закопчаха педофила Даниел Хъл

Докато извършвал противоправните си деяния поданикът на британската кралица легитимирал престоя и контактите си с децата от квартал „Надежда“ като се представял за пастор, който проповядва течение на християнската религия.

През изминалата седмица служителите на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП са задържали още трима педофили на територията на град София.

На 9 септември е бил арестуван френски гражданин, който работил като служител в кол-център на международна фирма. В петък пък били задържани други двама български граждани от София.