Най-малко три млади американки и шест деца от мормонско семейство бяха убити на мексиканската граница при стрелба, открита от наркокартел.
 
17-членното семейство, което живее в граничния мексикански щат Сонора, потеглило от Ла Мора с три каравани за сватбата на техни близки.
 


По пътя въоръжени мъже от наркокартел открили огън по единия ван, уцелили резервоара и последвала експлозия.
 
Загинали Ронита Мария Лебарон, заедно с 6-месечните си деца Тайтъс и Тиана и двете ѝ по-големи деца – Кристъл на 10 и Хауърд на 12.
 


В другата каравана загинали 31-годишната Кристина Лангфорд Джонсън, 43-годишната Дауна Рей Лангфорд и две от децата ѝ – Тревър на 11 години и Роган на 3.
 
7-месечното бебе на Кристина – Фейт, било намерено живо на пода до задната седалка, а 7 от децата на Дауна избягали, въпреки че имали следи от куршуми по телата си, разказват техни роднини.
 


По думите на роднина, още 13 души от семейството са изчезнали след нападението. Той самият видял няколко десетки въоръжени мъже край изгорелия автомобил.
 
Друг роднина, пожелал анонимност, разказва как намерил изгорените останки на Ронита и нейните четири деца.
 


Трите каравани потеглили в понеделник и били нападнати от бандити близо до град Бависпе. Според него, нападателите може да са объркали жертвите си.
 
Семействата живеели в Ла Мора, на 70 мили южно от Дъглас, Аризона. Много от членовете на мормонската църква били родени в Мексико и затова имали двойно гражданство.
 
Само двама души, пътуващи в караваните, не били пострадали.
 
От Департамента за сигурност и гражданска защита обявиха, че в района са пристигнали части на Националната гвардия след новината за бруталното нападение.
 


Превод и редакция: БЛИЦ