Нови подробности около нападението над 14-годишно момче в автобус на столичния градски транспорт разкри неговият треньор.
 
Малко след 19:00 часа в петък 14-годишното момче тръгва от стадион "Локомотив", където тренира и се качва в автобус 404. След спирката на "Подуяне" неочаквано го нападат трима мъже на около 20 години.
 
„Момчетата са били едри, с бръснати глави. На анцуга си пише джудо и самбо ЦСКА, нито футбол, нито нещо. На терена се решават нещата, на тепиха при нас. Не виждам защо трябва да унижаваш по този начин, и то малко дете“, категоричен е треньорът на момчето пред Bulgaria ON AIR.
 
По време на нападението момчето вика за помощ. Едва две жени от автобуса обаче се отзовават.
 
Едната от тях разказа пред Нова телевизия: „Чу се как едното от момчетата казва: „Не, не, моля ви“ и докато беше облечено тръгна напред към кабината на шофьора, голо до кръста“.
 
Започнали да разпитват момчето какво е станало и едната от жените се обадила по телефона в полицията.
 
„Момчето твърди, че са му взели само дрехите. Казали му: „Събличай се веднага, за да не те убием“. Една жена съблече момиченцето си – то беше на не повече от 8 години, и  му взе неговия суичър – тъмносин на звездички, и облече това голо момче“, добавя жената.
 
По думите ѝ, нападателите били по-високи от момчето, поне един е бил с тъмносин или черен суичър със сложена качулка. Пострадалото момче казало, че те били трима, около 20-годишни.
 
„Имаше мъже в автобус. Това е за мен необяснимо и възмутително“, добавя очевидката.
 
Шофьорът спира на червен светофар и макар да не отваря вратите, нападалите успяват да ги отворят и да избягат.
 
Записите от камерите са предадени на МВР, които започнаха разследване по случая. От столичния автотранспорт са категорични, че няма причина водачът да бъде санкциониран.
 
Въпреки това кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че е разпоредена вътрешна проверка, която да установи дали действията на шофьора са били адекватни.