Лек автомобил Ауди пламна тази нощ в Сандански. Колата е собственост на Христо Методиев, син на известния в района Румен Методиев-Турчина от санданското село Илинденци.

Сигналът за горящ автомобил на улица "Пирин" е подаден в полицията след полунощ.

Незабавно на мястото са пристигнали екипи на полицията и пожарната. Колата е обгоряла сериозно, а в близост до нея са намерени и доказателства за това, че е опожарена умишлено.

Семейството на Румен Методиев е добре познато на полицаите в курортния град, припомня "Струма".

Бащата Румен, който стопанисва обект за спортен риболов, излежа присъда за наркоразпространение, след като беше заловен с растения канабис и сух канабис при мащабна акция на полиция и жандармерия през 2019-та година.

За това престъпление Румен Турчина получи  3 годишна ефективна  присъда, той има присъда и от съда в Пазарджик за същото престъпление. Преди време в полицейските хроники влязоха и синовете му, които пък пребиха жестоко съседско семейство в Илинденци, заради запален огън. 

Какъв е мотивът за снощния палеж полиция и прокуратура изясняват. Това е поредният палеж в Сандански- градът, добил славата на център на този вид престъпления, които трудно се разкриват, тъй като при тях следи трудно се откриват.

В Сандански горяха коли на полицаи, бизнесмени, обикновени хора, но до момента разкрит палеж няма. Престъплението се превръща в най-прилаганият метод за отмъщение или предупреждение. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук