След принудително лечение в болницата за психични разстройства в Раднево опасният шизофреник Радослав Лефтеров Георгиев от Обзор е избягал от дома си, съобщи кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Лекуващите го в психиатричната клиника преценили, че у пациентът им се наблюдава временно подобрение на състоянието му и го поверили на грижите на семейството му. Преди няколко дни обаче Радослав Лефтеров Георгиев изчезнал “яко дим” от дома си. Баща му Лефтер Георгиев обявил, че 34-годишният му син е изчезнал безследно и по негова молба е обявен за издирване от Областна дирекция на МВР – Бургас.
Радослав е с диагноза параноидна шизофрения, често изпада в състояние на ярост и агресия, насочени към най-близките му. Преди две години той опитал да убие баща си с отвертка, за да му попречи да го настани в Центъра за психично здраве в Бургас. Това не е първото бягство на Лефтеров. Точно преди година той отново бе обявен за общодържавно издирване. Висок е около 1,75 м, със слабо телосложение, с продълговато бяло лице. Очите му са кафяви, има къса светлокестенява коса. Номерът му е да се представя за руснак, като говори на развален руски език. Води живот на клошар и спи в изоставени сгради. На няколко пъти със свои приятели от улицата се случвало да разбива временно необитавани апартаменти, за да търси подслон. /БЛИЦ