76-годишна жена от град Тервел е станала жертва на телефонна измама с над 40 000 лв. На 13 февруари, около 17:00 часа, тя е подала сигнал, че на 12 февруари е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР.
Чрез въвеждане в заблуждение, мнимият полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни измамници. Това съобщиха от ОДМВР-Добрич. Около 15:00 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити.

След предаване на сумата пари и златните накити, жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. Около 08:00 часа на 13 февруари, жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и остава сумата пари на същото място.

След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.