В Окръжен съд Пловдив е постъпил обвинителен акт от Окръжна прокуратура срещу Любомир Трайков. 26-годишният син на транспортния бос Младен Трайков е обвинен за това, че на 18.11.2016 г. около 1,18 часа в Пловдив на кръстовището на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“ при управление на лек автомобил „Ауди А7“ в пияно състояние е нарушил правилата на движение и по непредпазливост е причинил смъртта на трима души. 
БЛИЦ припомня, че тогава при кървавото меле загинаха Атанас Ламджиев-баща на три деца, Виолета Стоянова, която остави сираче 5-годишно момиченце и 23-годишната студентка Полина Караиванова, която почина в болница от нараняванията си. Освен всичко друго, разследващите установиха, че Любомир е  шофирал с почти двойно по-висока скорост от позволената от 50 км. в час. 

Преди време пред репортера на БЛИЦ виновникът заяви, че е карал малко по-бързо от разрешеното, а преди да тръгне към дома си и да предизвика катастрофата е пил само две чаши вино. Трайков Младши се извини на вдовицата на Ламджиев, получи прошката й. Такава обаче не успя да вземе от вдовеца на Виолета Стоянова и от майката на загиналата студентка.

По случая е образувано е наказателно дело и предстои насрочването му в Окръжен съд – Пловдив.

Кристина ИВАОВА, БЛИЦ