Обвиняемият бизнесмен Васил Божков сътвори поредната си атака срещу държавата. Този път обвини прокуратурата, че е съсипала културно-исторически ценности, които са били иззети по време на обиските в офисите му, съобщава "Монитор". 

В публикация на личната си фейсбук страница Божков твърди, че от януари е започнало "незаконното заграбване" на стотици артефакти от неговата колекция от страна на прокуратурата и културното ведомство и то продължавало и до днес.

Твърдение, което категорично не е вярно. Още на 31 януари от прокуратурата отхвърлиха обвиненията, че културно-исторически ценности се изземват от имотите на Божков без да се спазват изискванията за пренасянето и съхранението им.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че предметите се изземват по законоустановения ред и в присъствието на най-добрите експерти в България.

„Това е една хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързани с него лица, че предметите се изсипват в чували“, заяви още тогава Милева.

Тя подчерта, че прокуратурата знае срещу кого се е изправила, знае, че се изправя срещу хазартна организация, която притежава милиони левове, с които ще се опита да се защити включително и чрез подобни публикации в медиите.