Мъжът, който обезглави с брадва старица в Кременец, няма да влезе в затвора. Наказателното производство срещу 49-годишния мъж бе прекратено от прокуратурата, съобщава вестник „Родопи voice“.
 
Назначените съдебни експертизи са доказали, че родопчанинът страда от психическо заболяване и към момента на извършване на зверското деяние е бил невменяем, тоест не е можел да разбира и да ръководи действията си.
 
Предстои производство по прилагане на принудителни медицински мерки спрямо извършителя на убийството, посочиха още пред медията ни от Окръжната прокуратура в Кърджали.
 
В момента мъжът се намира в Психиатрична болница.

Шокираща развръзка на случая с обезглавената старица в село Кременец
 

Убийството бе извършено на 21 април 2018 година. Мъж с психични проблеми почти обезглави с брадва възрастна жена на улицата пред дома й.
 
77-годишната Х. А. била покосена с един удар. Главата й била почти отделена от тялото. Престъплението хвърли в ужас местните жители. При задържането на извършителя-49-годишен местен жител, участваха и спецполицаи.
 
Мъжът се бе затворил в дома си, където живеел с родителите си. Във фаталния ден майка му и баща му били при съседи, където се подготвяли за погребение. Минути след деянието майката на убиеца се прибрала в къщата, а мъжът нападнал и нея с брадвата.
 
Жената успяла да избяга, заключвайки дома и търсейки съдействие от пристигналите вече полицаи в селото.
 
49-годишният мъж от години се лекувал в Психиатрията в Кърджали. Само дни преди убийството бил освободен от здравното заведение.