„Умишлено ме задържаха само за да не мога да отида на делото“. Това твърди Юмер Мехмед, един от обвинените по съдебното производство срещу групата на Димитър-Желязков-Митьо Очите, пише "Флагман".

Вчера делото в Специализирания наказателен съд се провали заради ареста на Мехмед в Бургас по друго разследване. Той пък се свърза с медиите, за да обясни, че не е коректно да бъде смятан за човек на Димитър Желязков.

„Аз нямам обвинение за група. Нямам нищо общо с групата на Димитър Желязков“, твърди Юмер Мехмед.

Преди дни той бе пуснат в домашен арест, след като лежа около година под стража във връзка с процеса срещу Митьо Очите и компания.

Макар че е прикачен по делото за организирана престъпна група на Очите - според обвинението на прокуратурата, той не бил свързан с нея.

Факт е, че е подсъдим по съдебното производство.

Обаче нямам обвинение за група. Имам едно обвинение, което касае палеж, то няма нищо общо с група и т.н.“, казва Юмер.

На въпрос защо вчера е бил арестуван, Юмер Мехмед отговори: „Някакви измислени работи, въобще не знам за какво става въпрос. 

Полицейска постановка, за да не отида на делото. Лежах 24 часа за 2 минути разпит. Същият инспектор, който ме задържа, е свидетел по делото срещу групата на Митьо Очите. Явно иска да го бави.“

Юмер Мехмед обаче твърди и следното: „Вчера щяха да разпитват главния свидетел Георги Илиев. А той е подал декларация, че се отказва от първоначалните си показания и искал да каже истината. И явно са решили да направят номерче.“

В началото на 2019 г. Митьо Очите и адвокатът му Илиян Василев проплакаха срещу свидетеля Георги Илиев, който няколко месеца след това получи условна присъда като ръководител на организирана престъпна група за наркотици след споразумение с прокуратурата.