След истински среднощен екшън, разиграл се около 3 часа в петък срещу събота, полицията в Сандански арестува 51-годишния Андон Янев, с прякор Дончо Прицела, пише struma.bg.

С лека кола БМВ Е 2343 Янев се включил с твърде висока скорост от АМ „Струма” откъм Петрич, в отклонението за Сандански. На детелината преди изходите към магистралата обаче имало два полицейски патрула, които следели за нарушения по пътя.

Когато Дончо Прицела видял полицаите на метри от него, завил рязко наляво в посока към жп гарата. Поведението му се видяло съмнително на полицаите и патрулката тръгнала след него. Като видял, че го преследват, Янев дал мръсна газ и рязко завил надясно към една от базите на авера му Емил Първанов-Ембака.

Успял по най-бързия начин да изключи двигателя на автомобила, напуснал колата и се скрил в храстите.

Полицаите пристигнали на място, видели БМВ-то пред гаража на Ембака, след което набързо открили залегнал в шубраците и Дончо Прицела. При опит да му сложат белезниците на ръцете, Янев с лакътя си ударил в окото един от полицейските служители и опитал да се отскубне. Не успял и бил закаран в ареста на полицейското управление в Сандански.

След полицейска справка се оказало, че леката кола е собственост на Димитрина Гегова и била изчезнала от улицата в петричкото село Ново Кономлади, където я паркирали редовно.

Андон Янев е задържан с прокурорска заповед за 72 ч., а вчера бе гледана мярката му за неотклонение и бе удължена.

Андон Янев-Дончо Прицела е стар познайник на полицията, криминално проявен е и осъждан.