Две са разкритите убийства на територията на апелативен район Варна /град Добрич и село Искра, обл. Силистра/. Това написа в "Туитър" главният прокурор Иван Гешев. 
 

БЛИЦ припомня, че 15-годишен младеж бе заловен за убийството на 56-годишен мъж в село Искра. Мъж на 43 години пък е починал след физическа разправа пред магазин в Добрич, задържан за престъплението е 23-годишен мъж. 
 
"Продължаваме борбата с битовата престъпност днес в Добрич и Силистра. С уважение към професионализма на прокурорите и служителите на МВР, работещи в тези трудни условия", заяви още обвинител номер 1.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Днес главният прокурор участва в работно съвещание с магистратите от окръжните прокуратури в Добрич, Силистра и Разград.

Заедно с временно изпълняващия длъжността директор на ГДНП старши комисар Николай Хаджиев и апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, посетиха ОДМРВ Добрич и ОДМВР Силистра, и разговаряха с наблюдаващите прокурори по досъдебните производства за двете разкрити убийства.

Посещението е част от продължаващата обиколка на главния прокурор в петте апелативни района на страната.

Иван Гешев обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност, условията на работа на магистратите, както и зачестилите политически атаки срещу независимостта на съдебната власт.

След срещите главният прокурор посети работните помещения на магистратите и разговаря със съдебните служители от oкръжните прокуратури в Добрич, Сливен и Разград.