Районен съд в Пловдив остави в ареста Стефан Арабджиев с прякор Рингоза, предава репортрер на БЛИЦ.

Както първо медията ни съобщи той, който е на 44 години от Карлово, но живее в село Отец Паисиево, обра преди няколко нощи бензиностанция в пловдивското село Труд.

По охранителните камери е станал ясен маршрутът, по който се е движил бандитът, а справка за съдимост показва, че той е бил осъждан за множество престъпления, предимно кражби.

Последното му престъпление е било преди 10 години и Рингоза е бил реабилитиран.

Защитатата на обвиняемия посочи, че Арабаджиев е трудово ангажиран и се грижи за болния си баща.

В последната си дума той каза, че съжалява затова, което е извършил и иска да бъде на свобода, за да полага грижи за баща си. Магистратите обаче останаха непреклонни.

Законът описва това престъпление като тежко и предвижда от 3 до 10 години затвор. Предвид показанита на обвиняния, на собсвеника на бензиностанцията и на работника, който е бил в обекта в нощта на пррстъплението, се стига до изводите, че именно Атанас е извършителят.

Бяха представени и показания на негов колега, който е свидетелствал, че в нощта на обира Рингоза е могъл да излезе от работа, както тъй и направил, да извърши пресъплението и да се върне на работното си място.

Колегата е видял как Арабаджиев хвърля в пеща, която се напарва до 1300 градуса и стопява дори метал, предмеди. В същото време липсват противогаза, който Рингоза е бил наденал на главата си, когато е извършил престъплението и газовият писоилет, с който е извършил обира. Предполага се, че те са изгорени именно в тази пещ.

Стефан е работил като леяр.

Съдът каза, че престъплението е тежко и е въоръжен грабеж, извършено в тъмната част на деня.

Арестът може да бъде обжалван на 4 февруари пред Окръжен съд Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!