ДАНС удари Държавна агенция "Автомобилна администрация" в Пловдив. От мястото са иззети три големи кашона с документи, твърдят работещи в сградата. По непотвърдена информация за разпит са отведени служителите от цял отдел, съобщава Марица бг.

Проверка установи, че служители от ръководството на ДАИ не бяха на работните си места, а подчинените им не знаеха къде са. Вратите на отдела, който издава лицензи за транспортни фирми бяха затворени. 

Ето кой е изобличил корумпираните чиновници в ДАИ-Пловдив

„Не знаем кои ще ни издаде документите. Би трябвало да работят, но няма. Не знаем защо“, обясниха хора, които бяха дошли да си получат лиценза. Главните инспектори в Агенцията отричат да има задържани, както и да са разбрали за акцията на качулките. 

По непотвърдена информация става дума за корупционна схема на таксиметрови компании, за които са съдействали от ДАИ.

Преди половин година Окръжна прокуратура и Икономическа полиция проведоха мащабна акция в Пловдив.  

Тогава бяха блокирани офисите на четирите от най-големите превозвачи в града. Бяха обискирани "Рин Транс", "Легия Груп", "Бали Груп" и "Макс -76".

Ексклузивно в БЛИЦ: ДАНС удари ДАИ в Пловдив, има арестувани!

Причината таксиметровите услуги се водеха на името на хора бушони и по този начин се укриваха данъци. 

Началникът на ДАИ - Пловдив Иван Въчков е в болнични от шест месеца, а временно изпълняващ длъжността е Анна Генова. Мобилният й телефон е изключен. 

Акцията е започнала малко преди 9 сутринта, а в сградата нахлули 5 униформени служители и поне още толкова цивилни, казват работниците в околността. Те отцепили етажа, на които се помещава ДАИ – Пловдив, и връщали гражданите. 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ