Среден на ръст мъж - около 175 см, с тъмносиво горнище и качулка, или шапка. Това е описанието на убиеца на Николай Драгополов, дадено от свидетел.

До момента е ясно, че човекът, който е застрелял Драгополов, е следил жертвата си близо 4 часа. Крил се е под моста, като се е правел на клошар. Разследващите допускат, че е имал и съучастник.

Убийството става само на метри от автокъщата, която жертвата притежава, но за да се стигне до това място, трябва да се направи обратен завой на следващото кръгово на Околовръстното шосе.Най-вероятно са следили жертвата кога напуска автокъщата, която е негова собственост, за да тръгне към центъра на София и тогава вече са започнали да внимават дали ще спре на светофара, за да го застрелят там.

Убиецът е бил професионалист, като е стрелял от далечно разстояние и след показната "екзекуция" тръгва в посока център пеша, според наши източници от разследването. Не се знае дали някоя видео камера е уловила престъпника. 

Иззети са абсолютно всички записи на охранителни камери в района. Разпитани са над 25 свидетели.Оперативно-следствена група от СДВР прави втори оглед на мястото. 

Както БЛИЦ първи съобщи, 46-годишният собственик на автокъща беше прострелян в главата от неизвестен извършител, докато е чакал в колата си на червен светофар на столичния бул. "Симеоновско шосе" снощи около 20:00 часа. Мъжът е бил с 11-годишно дете, което не е пострадало.В автомобила не е била приятелката му, както сочеха някои първоначални информации.

Вражда, покушения, палежи: Това ли е причината за разстрела на бизнесмена в София

Убитият е с множество криминални регистрации. От следващата седмица е трябвало да има охрана. По информация на Нова тв, е имал конфликт със собственик на друга автокъща. Има данни за палежи на имоти и коли на застреляния.

Според приятели на убития обаче, той не е получавал никакви заплахи.

Последни новини около поръчковото убийство в София в черен джип Мерцедес "G" класа

Джипът, в който е застрелян бизнесменът, е бил обявен за продажба в неговата автокъща Antonio auto за 135 000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ