Не съм убил фелдшера. Ако бях извършил това престъпление, щял ли да се прибера у дома. Прокуратурата не е добре информирана. Това обяви днес в Бургаския апелативен съд  37-годишния Иван Пачелиев обвинен за смъртта на  72-годишния Димитър Факиров.

Медикът бе открит мъртъв – заклан с нож в здравната служба на тополовградското село Орешник на 8 октомври т.г., а основен заподозрян за престъплението е бившият легионер Пачелиев. Той последният пациент влязъл в кабинета на медика, преди трупът да бъде открит, пише Дарик.

„Невинен съм“, обяви днес Пачалиев пред Апелативните магистрати в Бургас и настоя да бъде пуснат на свобода. Рейнджърът се оплака, че бил измъчван от болки в ставите, тропическа болест и пр., а в затвора, където бил откаран имало само един фелдшер. 

Председателят на Апелативната прокуратура Любомир Петров бе категоричен в позицията си: На свобода, Пачелиев може да извърши друго престъпление.

Според държавното обвинение, макар и в случая към момента да са събрани само косвени доказателства, изводът от тях е несъмнен и сочи, че именно задържаният е автор на престъплението.

"Вижте лексиката му, цялото село разказва как публично се е заканвал на ромите в селото, че трябва да бъдат убити.", посочи обвинителят. 

В крайна сметка съдът уважи искането на прокуратурата и остави Пачелиев под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ