От МВР огласиха подробности относно жестокото убийство в село Дивдядово, което е извършено в събота. Както БЛИЦ вече съобщи, 45-годишна жена от Шумен е била пребита до смърт от мъжа, с когото живеела на семейни начала.

В събота на обяд дежурен екип на полицията в Шумен получил сигнал от болницата в града за осъществено посещение в кв. Дивдядово по съобщение за жена с алкохолно натравяне и трудно дишане.


При пристигането си медицинският екип установява смъртта на жената, а при извършения оглед от оперативно- следствената група,  съдебният лекар констатира множество травми, счупени ребра, натъртвания и охлузвания по главата и крайниците на 45-годишната жена.

Пред служителите той обяснил, че в петък вечерта двамата се разхождали в гориста местност край квартала, изпили голямо количество алкохол, приятелката му многократно падала и се е удряла.

Късно вечерта двамата се прибрали в жилището, а сутринта, след като не успял да я събуди, подал сигнал в спешна помощ.

По-късно мъжът признал, че по време на разходката между тях е възникнал скандал, който прераснал в побой. При извършени два огледа на местопроизшествието са иззети множество веществени доказателства, разпитани са и свидетели.

31-годишният мъж е привлечен ката обвиняем за извършено престъпление. Той е задържан за срок до 72 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!