Тялото на 72-годишен фелдшер е открито в тополовградското село Орешник. Сигналът до полицията е подаден тази сутрин.

Трупът е открит в здравната служба на селото.

По първоначални данни по главата на възрастния мъж има следи от насилие. Извършителят се издирва.

За убийството полицията издирва бившия легионер Иван Пачелиев. Преди повече от година той беше задържан от отряда на баретите, след като стреля по полицаи и се барикадира в къщата си.

Към мястото пътува главния секретар на МВР Ивайло Иванов, научи БЛИЦ. 

Извънредно в БЛИЦ! Баретите арестуваха опасен бандит, който стрелял по полицаи! (СНИМКИ) 

Заради екшъна от февруари миналата година бившият легионер се озова в ареста, но малко по-късно излезе от там срещу парична гаранция от 5000 лева. Пачелиев, който е служил 4 г. във Френския чуждестранен легион, бе задържан през февруари, когато се барикадира в дома си в Орешник и според обвинението е стрелял срещу полицаи.

Адвокатът на рейнджъра от Орешник с ексклузивни разкрития за миналото му пред БЛИЦ 

Повдигнати са му две обвинения. Едното е, че на 19 февруари в село Орешник употребил заплашване, възпроизвеждайки изстрел във въздуха с огнестрелно оръжие и насочвайки го към полицейски служител, с цел да принуди него, колегите му и кмета на селото, да пропуснат нещо по служба – да снемат сведения от обвиняемия и да му съставят протокол за предупреждение.

Тогава служители на ГДБОП го търсили по преписка на Софийска прокуратура във връзка със заплахи. След барикадиране в жилището си, за ареста му бяха мобилизирани 80 полицаи от различни подразделения на МВР.

Второто обвинение за държане на взривни вещества, оръжия и боеприпаси - 3 ръчни гранати, барут, възпламенители, запалка за ръчна граната, 4 пушки и боеприпаси за тях, без да има надлежно разрешително.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ