Шофьорът Огнян Дебелаков, който уби двама в Пловдив, остава в ареста. Това реши съдът, след като прокурорът поиска задържане и съдията се съгласи с него. 

Според държавното обвинение има опасност 19-годишният Дебелаков да извърши ново престъпление предвид етническата му принадлежност. Съдия Захова реагира и каза, че всички са еднакви пред закона. 

Първи СНИМКИ 18+ на 19-годишния убиец на двама души в Пловдив

Дебелаков изобщо не беше в час за какво е доведен в съда и на въпрос дали е осъждан отговори "Да, за катастрофата преди няколко дни". Той и защитата му поискаха домашен арест или друга мярка, но това не беше уважено. 

Защитата подчерта, че няма данни извършителят на престъплението да се укрие или да извърши друго престъпление, освен това е в тежко здравословно състояние, като също е пострадал при мелето. 

Цялото семейство от трагедията с два трупа в Пловдив газило здраво закона 

Адвокатът му каза още, че той е с чисто съдебно минало, няма други криминални прояви, но магистратите не уважиха тези доводи. 

Самият Дебелаков не каза нищо пред съда и се съгласи с думите на защитата си. 

Както първо БЛИЦ съобщи, преди седмица Огнян Дебелаков и братът му близнак Васко, който оцеля при мелето, излезли от вкъщи, като взели колата на баща си. В автомобила имало и други две момчета на 19 и 16 години.

Дебелаков, който бил пиян с 1,55 промила алкохол в кръвта, се забил с адска скорост в електрически стълб. На място, на задната седалка, е загинало по-голямото момче, а часове по-късно трупът на 16-годишния Джанет бе намерен в река Марица. 

Автомобилът се е движел толкова бързо и се е забил с такава адска скорост в стълба, че при удара тялото на по-малкото момче е изхвръкнало, подчерта прокурорът. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!