Окръжен съд – Пловдив днес от 10,30 гледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 19-годишния Огнян Дебелаков, предава Plovdiv24.bg.
 

Спрямо обвиняемия е повдигнато обвинение в това, че на 29 септември в Пловдив, при управление на лек автомобил "Опел Корса“ е нарушил правилата за движение, и като неправоспособен водач, по непредпазливост, е причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице.

 

Деянието е извършено в пияно състояние – с концентрация на алкохол в кръвта – 1,55 на хиляда, установено по надлежния ред – престъпление по чл. 343 ал.4 във вр. ал. 3 пр. 1 пр. 4 и пр. 5 б. А пр. 2 и б. Б вр. ал. 1 б. Б пр. 2 и б. В във вр. чл. 342 ал. 1 пр. 3 от Наказателния кодекс.Както БЛИЦ съобщи, момчето, което е неправоспособен водач, уби двама свои приятели в Пловдив при адска катастрофа. Оцеля братът близнак на Огнян - Васко, който е бил на първата седалка до него.

19-годишният Петър Илиев е загинал при удара в електрическия стълб, часове по-късно тялото на 16-годишният Джанет Александров, изхвръкнало при удара от колата, бе открито в река Марица.

Цялото семейство от трагедията с два трупа в Пловдив газило здраво закона 

Огнян Дебелаков е бил пиян, нарушил е правилата за движение по пътищата и е причинил средна телесна повреда на брат си, както и е убил двете момчета.